nedjelja, 21. svibnja 2017.

Bedem došao, Bedem osvojio!

Ovogodišnje 21. izdanje HGF-a definitivno je bilo drugačije! Nije bilo uobičajenih regionalnih natjecanja, nego je pet pomno izabranih bandova tražilo svojih 5 minuta na finalnoj večeri, nigdje drugdje nego u Slavonskom Brodu.
Ovo je to nešto novo za HGF, a ne mogu reći da je ovaj novitet bio i dobar. Naime, nisu svi koji su htjeli, mogli otići u Slavnoski Brod i to u četvrtak, a tzv. organizirani prijevoz, nije se mogao naslutiti nigdje.
Mogu reći sama, a time i potvrditi mišljenje nekih drugih ljudi, da sam se nadala kako će pobjedu odnijeti jedan drugi band, koji je po svim pričama, žario i palio tu večer i da se nadam kako to što je vokal Like Kolorado ujedno i hrvatski glumac kojeg vjerovatno mnogi znaju, nije presudilo u glasanju.

Petak je bio rezerviran za koncert, a subota za završnu večer na kojoj su nastupili Tight Grips, prošlogodišnji pobjednici, band iz Švedske - Anikee, koji je svirao sve tri večeri ovog eventa, pobjednički band izabran u Slavonskom Brodu, Lika Kolorado, te šećer na kraju HLADNO PIVO!!!

Završna večer nije bila ništa posebno, bilo je hladno i pusto do nekih pola 11, ali primanje "Kamena Temeljca" iliti nagrade za doprinos u razvoju i unaprjeđenju međunarodnog promicanja demo i urbane scene Hrvatske, gospodina Petra Šundića, definitivno je obilježilo ovu večer. Njegov se doprinos svakako isplatio.



Naime, Petar Šundić je sa svojim timom krenuo na put prema Slavonskom Brodu i napravio par stanka na putu kako bi i sam promovirao svoj festival - Bedem Fest.



Ove godine, Bedem Fest ugošćuje mnoga velika regionalna imena izvođača pa tako i mnoga hrvatska imena. Uz to, već treću godinu za redom Bedem Fest ugošćuje pobjednika HGF-a.

Po svemu sudeći, večer je bila obilježena Hladnim Pivom. Kako bandom tako i onim točenim. Regenerator se punio tek negdje na polovini svog termina, i mogu reći da su jedino pobjednički band te Hladno Pivo, uživali  u punom prostoru Regeneratora.
I naravno, večer je bila obilježena gospodinom Šundićem koji je svojim prisustvom, donio pravi mali dašak BedemFesta i njegovu pravu energiju koja je iz njega zračila i obasjavala sve oko sebe.

Mogla se vidjeti velika razlika u raspoloženju čovjeka koji radi u organizaciji HGF-a i gospodina Šundića koji je bio, ajmo reći na poslovnom putu već četvrti dan i koji je prethodnu noć proveo sa našim ludim ŠANKOM i još luđim Gobcem. Petar je i dalje bio sretan, ushićen i davao sve od sebe da uveseli bilo kog oko sebe i uputi ga pomalo u svijet Bedema, dok je drugi gospodin, grimizno, umorno i nezainteresirano stajao sa strane i tipkao po mobitelu.

Čak ni vrckavi voditelj koji je proveo svega 20 minuta na pozornici dijeleći nagrade nije uspio nasmijati grimiznog čovjeka, a niti nadmašiti raspoloženje Petra.

Vidi se tko nosi pravi duh i vjerujem, da bi mnogi ljudi sa glazbenom pozadinom iza sebe mogli naučiti mnogo od Petra.
Emocija - Ljubav - stvari su koje mi je Petar ponavljao tijekom večeri. I upravo je to ono što osjećate na Bedemu i upravo je to ono što fali hrvatskim festivalima.
Nadam se da će moja suradnja sa Bedem Festom biti i više nego uspješna, pa da dašak svih tih divnih emocija i zajedništva dođe i u Hrvatsku.

Njihov put, obilježen je i otkrivanjem nekih novih imena koja će nastupati na ovogodišnjem Bedemu. Pa će tako uz Liku Kolorado, nastupati i Psihomodo Pop, NovoSadski Love Hunters, a i vrijedi spomenuti još jednom da će ove godine veliki PRO-PAIN iz New York-a također nastupati na Bedem Festu, a tu je i Sleepin Pillow iz Grčke.

Bit će ovo godina dobre glazbe, raznolikosti i ljubavi. Ove godine Bedem surađuje sa stvarno puno ljudi. I tek nas 3 mjeseca dijele od Bedema, a već se spremaju planovi za onaj sljedeće godine.
Polako će BedemFest zasjati na tronu i srušiti svu komercijalu koja nas okružuje ovih dana. Nije sve u novcu, opijanju i imenima. Bitna je karizma, osjećaj zajedništva i prava istinska emocija kao i uživanje u dobroj glazbi - upravo sve ono što na Bedemu ne manjka.

#buditamo



Nema komentara:

Objavi komentar

Ludnica u Splitu

Moja je Amerika prosvikala skroz. Toliko ludosti u jednoj grupi nisam nikad vidla. Road trip u Split dosao je iz vedra neba. Idemo. Ostajemo...